Motori

  • Novi standardi o energetskoj efikasnosti IE2-IE3-IE4 
  • Novi tipovi motora sa permanentnim magnetom DYNEO® IE3- već dostupni

Sa visokom integracijom zbog specifičnosti u procesu proizvodnje, radnoj sredini, funkciji radne mašine kao i tipu industrijske proizvodnje, nudimo pogonska rešenja sa izrazito visokim stepenom efikasnosti, mogućnostima međusobnog rada komunikacije i uštedu energije.

Od ukupne potrošnje električne energije u industrijskim procesima čak 70% potrošene energije pripada potrošnji električnih motora u raznim procesima i na taj način je značajan izvor za uštedu. Rezultati razvoja za smanjenje gubitaka su značajni, jer sa povećanjem efikasnosti jednobrzinskih motora može se uštedeti oko 10% energije od ukupnog potencijala energetske uštede, dok sa regulisanim pogonima čak 30% ! Preostalih 60% potencijala za uštedu je u ozbiljnom razmatranju. Standard IEC60034-30 definiše principe proizvođačima koje omogućuje globalnu harmonizaciju za definiciju raznih klasa energetske efikasnosti elekričnih motora po čitavom svetu.

Leroy-Somer raspolaže sa kompletnim redom motora IMFINITY klase IFT/IE2 IP55.
Nudimo serije LSES/FLSES u 2, 4, 6 polnoj izvedbi, a takođe smo u mogućnosti ponuditi i motore IE3 klase.

Sve ove serije motora se mogu isporučiti u kućištu od aluminija ili od sivog liva u većini slučajeva sa centralnog lagera ili uz vrlo kratko vreme izrade.

Njih karakteriše izuzetan veliki stepen modularnosti, ustvari LSES/FLSES motori se nude sa velikim brojem različite mehaničke izvedbe (razne nestandardne flanšne, specijalno izlazno vratilo, nestandardna priključna kutija itd.) a ujedno je omogućeno širok izbor električnih prilagođavanja ( specijalna sprega, napon napajanja, termička zaštita itd.).